Enjoy Ontspanningsmassage Rijswijk - Veel gestelde vragen...

Massage Den Haag Leidschenveen-Ypenburg, Wateringse Veld, Delft, Delfgauw, Pijnacker-Nootdorp.
Hoe kan ik een afspraak maken?
Maak je eerste afspraak online, bij "Afspraak & Contact" op deze website.Vul je naam, achternaam, je e-mailadres en je mobiele nummer in. Geef aan op welke datum/dagdeel jij een afspraak wil maken. Mocht jouw afspraak niet passen in mijn agenda, dan neem ik telefonisch contact met je op om in overleg een afspraak te maken. Je kan je afspraak kosteloos verplaatsen/afzeggen. Wij zijn geopend van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 22:00 uur.

Op welke manier kan ik Enjoy Ontspanningsmassage bereiken?
Vanuit de regio Den Haag zijn wij goed bereikbaar met het openbaar vervoer, HTM bus 23, uitstappen halte Esdoornstraat (2 minuten lopen). Tram1 en 15 uitstappen Herenstraat (5 minuten lopen). Tram 17 uitstappen Generaal Spoorlaan, (7 minuten lopen richting oude centrum). Het Hendrik Ravensteinplein gaat over in de Lindelaan, deze kruist de Kerklaan. Loop rechts de Kerklaan in, nummer 69 vind je schuin tegenover herenkapper Zonneveld, hoek Lindelaan/Kerklaan. De praktijk zelf is op de 1e etage. Met de auto vanaf de A13/A4 afslag Rijswijk Centrum (Hoornbrug over 1e afslag links, Lindelaan oprijden deze kruist na 250 mtr de Kerklaan, links af slaan, gratis parkeren tot 18:00 uur), hierna met een parkeervergunning prijs 1 euro, bij ons verkrijgbaar.

Kom je ook aan huis, massage bij mij thuis?
Wanneer je een afspraak wilt maken voor een massage bij jou thuis/hotel in de regio Den Haag dan is dat mogelijk, ook in het weekend. De prijs van een thuismassage vind je op de pagina "massage bij je thuis." Reserveer je thuismassage via de website en vergeet niet je adres en postcode te vermelden. Bellen kan natuurlijk ook, als ik beschikbaar ben plannen we samen jouw afspraak en anders bel ik je natuurlijk z.s.m. terug, vergeet niet je nummer mee te sturen!

Wat doe ik vooraf aan een ontspanningsmassage?
Neem vooraf alle tijd, ontspan met een heerlijke douche en drink een glas thee of water. Gebruik liever geen mascara, make-up of sterk geurende deodorant. Laat sieraden e.d. thuis. Trek gemakkelijke kleding aan welke niet gevoelig is voor massageolie. Plan je afspraak zorgvuldig, neem na je ontspanningsmassage ruim de tijd voor jezelf.

Wat moet ik meenemen?
In principe hoef je niets mee te nemen. Heb je last van voetschimmel, neem een paar schone sokken mee, die je in de praktijk kan aantrekken. Wil je je eigen bad-, hoeslaken of massageolie gebruiken, dat kan. Houdt er rekening mee dat na de massage je poriën open staan, het kan dus extra koud aanvoelen als je naar huis gaat.

Kan ik een introduce meenemen?
De praktijk is zo ingericht dat je samen met je partner, vriend of vriendin een afspraak kan maken, je verblijft samen in de ontspanningsruimte. Neem eventueel een boek mee, stilte wordt wel op prijs gesteld! Er wordt één persoon tegelijk gemasseerd! Wil je iemand meenemen omdat jij dat prettig vind, dan moet je dat zeker doen.     

Moet ik bloot?
Alleen als jij dat wil, niet omdat het moet! Van te voren bespreken we samen de massage door. Geef je wensen... maar zeker ook je grenzen duidelijk aan. Draag een string/broekje als je dat prettig vind. Er ligt ook altijd een saunakilt voor je klaar, deze bedekt een groot deel van het bovenlichaam. Bij een deelmassage rug/schouders/nek kan je in combinatie met de saunakilt zelfs een joggingbroek aantrekken cq aanhouden. Houdt er wel rekening mee dat er wat massageolie op je kleding/string kan komen. Je ligt, met uitzondering van een sensitieve massage, altijd onder een groot badlaken.

Geef je ook een erotische massage?
Nee, er worden bij Enjoy Ontspanningsmassage geen seksuele handelingen verricht, verwacht dus geen happy and. Als masseur geef ik een professionele persoonlijke holistische ontspanningsmassage.

Wat is een sensitieve massage?
Een sensitieve massage is een intuïtieve ontspanningsmassage met vloeiende bewegingen over het lichaam. De massagetechniek geeft een volle aanraking met handen en onderarmen en wordt als zeer ontspannend ervaren. De fleurages zijn soms wat sensueel van aard maar niet bedoeld om tot een seksueel hoogtepunt te komen, integendeel. De kracht van het bewuste aanraken is bedoeld om door te dringen tot jouw diepste lagen van ontspanning. Lees er alles over...      

Wat als ik sexueel opgewonden raak?
Gevoelens kan en hoef je niet te onderdrukken, net als huilen, schaam je niet als je seksueel opgewonden raakt, het mag. Het wordt alleen niet op prijs gesteld als je zelf seksueel actief wordt.

Een holistische visie?
Enjoy Ontspanningsmassage is een holistische massagepraktijk. Een afspraak/massage is persoonlijk en wordt aangepast aan jouw wensen en grenzen. Ik werk niet met tijd... maar op mijn gevoel en stop wanneer ik vind dat ik "klaar" ben. Het gebeurt regelmatig dat een afspraak voor een massage uit loopt, hieraan zijn geen extra kosten verbonden. Mijn massages geef ik vanuit een holistische visie; lichamelijk, geestelijk en emotioneel kunnen niet los worden gezien van elkaar, een verstoring van één van deze niveau's heeft gevolgen voor ons algemeen welzijn. Vind je tijd en aandacht voor jezelf belangrijk, maak dan een afspraak en ervaar wat een holistische ontspanningsmassage voor jou kan betekenen.

Wat betekend holistisch? 
Holistich betekent "het geheel". Vanuit de oosterse visie wordt ziekte gezien als gevolg van onbalans van een energetisch lichaam. Wanneer je kijkt naar het geheel, holistisch dus, betekent dit dat er niet naar de klacht wordt gekeken maar naar de oorzaak.

Wat zijn de voordelen van een ontspanningsmassage?
Een massage is één van de veiligste en meest effectieve ondersteunende therapieën ooit. Door de specifieke massagetechniek ontstaat er een totale ontspanning van body and mind. (Eerst wordt het in het hoofd rustig, daarna ontspant het lichaam). De energiestroming wordt in gang gezet en het heft blokkades op. Door het drinken van water voert het de vrijgekomen afvalstoffen via de natuurlijke weg af. Het levert een positieve bijdrage aan ons afweersysteem, hierdoor ben je beter bestand tegen invloeden van buitenaf en minder gevoelig voor stress. Bovendien is deze Wellness for body and mind niet alleen heel gezond, het is ook nog eens puur genieten...

Mentale of emotionele stress heeft een grote invloed op ons fysieke lichaam. Het stresshormoon cortisol haalt op de lange termijn veel energie uit ons lichaam en ondermijnt ons afweersysteem, hier komt vaak de fysieke moeheid vandaan. Doordat het "stresshormoon" cortisol daalt en er tijdens en na een ontspanningsmassage endorfine en serotonine wordt aangemaakt, draagt dit bij aan herstel.


Ik heb ADHD/ADD, help een massage ook bij mij?
Er is onderzoek gedaan naar welk efect een massage heeft op kinderen met adhd. Kinderen werden twee keer per week gemasseerd voor een tijd van twintig minuten gedurende enkele weken, de uitslag was verbluffend. Om ook de band te versterken tussen ouder en kind wordt er aangeraden om zelf je kind te masseren, dit hoeft niet altijd op de blote huid, maar kan ook met de kleren aan. De al bekende effecten van een massage werken ook in het voordeel bij kinderen, jong volwassenen en volwassenen met adhd/add.

Wat als ik een afspraak niet kan nakoment?
Heb je een afspraak gemaakt dan ontvang je, meestal een dag van te voren een reminder (sms-je). Kan je je afspraak niet nakomen, zeg deze dan zo snel mogelijk kosteloos af of verzet deze naar een andere datum.

Er is een contra-indicatie, wat nu?
Een ontspanningsmassage is een oppervlakkige massage, toch kunnen er contra-indicaties zijn waarbij het beter is om niet of eventueel aangepast te masseren. Bij twijfel is het verstandig om contact op te nemen met de behandelend arts. Informeer van tevoren altijd uw masseur.

Er wordt niet of aangepast gemasseerd bij:
•    koorts en griep (verzet of zeg je afspraak af).
•    infecties en ontstekingen.
•    (besmettelijke) huidaandoeningen,
•    geen voetmassage bij (voet)schimmel, kalknagels, eczeem of open wratten op de voet(en), neem schone sokken mee voor in de praktijk!
•    hartfalen (in overleg).
•    trombose/spataderen (geen of aangepaste massage van de benen).
•    de eerste 14 weken van de zwangerschap in overleg.
Als masseur behoud ik mij het recht om een massage te weigeren of aan te passen.

Wat kost een cadeaubon voor een massage?
De prijs van een massagebon komt overeen met de prijzen van de ontspanningsmassages. Een massagebon is een jaar geldig en alleen bij Enjoy Ontspanningsmassage in te wisselen. Niet inwisselbaar voor contant geld. Je kan de cadeaubon afhalen in de praktijk of op laten sturen, de verzendkosten zijn voor rekening van de koper. In het laatste geval stuur ik je mijn bankgegevens, zodra het bedrag op mijn rekening staat bijgeschreven, wordt de massagebon die zelfde dag opgestuurd.

Deel ons op Facebook!
Deel ons op Facebook (rechtsboven) je krijgt bij jouw eerstvolgende afspraak een hoofdmassage cadeau. Geef dit tijdens je afspraak even aan.

Hoe kan ik betalen?
Betalingen kunnen contant worden voldaan, of van te voren worden overgemaakt op de rekening van Enjoy Ontspanningsmassage.

Hoe kan ik een klantreactie plaatsen?
Wanneer iemand op zoek is naar een massagepraktijk wil diegene zo goed mogelijk geïnformeerd worden. Ik stel het heel erg op prijs als je jouw ervaring wilt delen met anderen. Klik onderstaand op “vragen” en vul onderaan het vragenformulier bij bericht, jou ervaring/review in. I.v.m. privacy wordt bij het plaatsen van een review alleen je voornaam gebruikt.

Mocht je alsnog vragen hebben, neem vrijblijvend contact op met Wim Overduin.

Advertentie's van Enjoy Ontspanningsmassage vind je o.a. op:
tekoopgezet.nl      sneup.nl     tweedehands.net      massagedenhaag.net      marktnet.nl      bedrijvenuitrijswijk.nl     locanto.nl   marktgigant.nl
Massage en Ontspanningspraktijk voor Den Haag Leidschenveen-Ypenburg Wateringse Veld Delft Delfgauw Pijnacker-Nootdorp. Massagetherapeut voor Den Haag Leidschenveen-Ypenburg Wateringse Veld Delft Delfgauw Pijnacker-Nootdorp. Holistisch masseur Den Haag Leidschenveen-Ypenburg Wateringse Veld Delft Delfgauw Pijnacker-Nootdorp. Massagesalon Den Haag Leidschenveen-Ypenburg Wateringse Veld Delft Delfgauw Pijnacker-Nootdorp. Massagepraktijk Den Haag Leidschenveen-Ypenburg Wateringse Veld Delft Delfgauw Pijnacker-Nootdorp. Masseuse Den Haag Leidschenveen-Ypenburg Wateringse Veld Delft Delfgauw Pijnacker-Nootdorp. Massagepraktijk voor Den Haag Leidschenveen-Ypenburg Wateringse Veld. Massagebon Den Haag Leidschenveen-Ypenburg Wateringse Veld. Massage cadeaubon Den Haag Leidschenveen-Ypenburg Wateringse Veld Delft Delfgauw Pijnacker-Nootdorp. Massage Delft, Delfgauw, Pijnacker-Nootdorp. Massage Het Westland, 's-Gravenzande, De Lier, Heenweg, Honselersdijk, Kwintsheul, Monster, Naaldwijk, Poeldijk, Schipluiden, Wateringen. Massage Leidschendam-Voorburg, Kijkduin, Leidschenveen, Zoetermeer, Loosduinen, Scheveningen, Wateringse veld.